Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Πρόταση ψηφίσματος για καταδίκη Ψωμιάδη

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 18-2-2009


ΘΕΜΑ:"Πρόταση ψηφίσματος για την έκδοση διαπιστωτικής πράξης από τον Γ.Γ.Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την καταδίκη του Νομάρχη κ. Ψωμιάδη Παναγιώτη".-


Την Πέμπτη 12/2/09 δικάστηκε και καταδικάστηκε ο Νομάρχης Θεσ/νίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης σ' ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή από το Τριμελές Εφετείο για παράβαση καθήκοντος. Σύμφωνα με τη σχετική νομολογία σε περίπτωση που νομάρχης ή δήμαρχος καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος τίθεται σε αργία από τον Περιφερειάρχη εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνω να εκδώσουμε ψήφισμα προς τον Περιφερειάρχη το οποίο θα ενισχύει την εφαρμογή του παραπάνω νόμου που σκοπεύει στην ισότιμη μεταχείριση πολιτικών και πολιτών. Επισημαίνω, ότι όντας πολιτικοί συνεργάτες με την Νομαρχία Θεσσαλονίκης δικαιούμαστε να απαιτούμε και να διαμορφώνουμε τη συγκεκριμένη αξία της πολιτικής εντιμότητας η οποία μας αφορά όλους και υπηρετεί το συλλογικό καλό.

Εξάλλου, σε μια εποχή που ο ελληνικός λαός απαιτεί κάθαρση του πολιτικού σκηνικού, λόγω των ανεξέλεγκτων οικονομικών σκανδάλων, και ταυτόχρονη απονομή κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης, είναι, αν μη τι άλλο, μείζον πολιτικό θέμα το να χαρίζει ο κ. Ψωμιάδης πρόστιμα σε αυτούς που όχι μόνο δεν συμμορφώνονται με τους νόμους, αλλά τους καταπατούν κατ' εξακολούθηση. Μείζον πολιτικό θέμα είναι όμως, και η δική μας ξεκάθαρη στάση απέναντι στα πρόσωπα, στις αξίες και στην καθημερινή πραγματικότητα η οποία, πλέον, απαιτεί ανθρώπινη συμπεριφορά και όχι πολιτική διπλωματία.

Ο

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ



ΨΗΦΙΣΑΝ:
ΖΑΡΙΦΕ-ΠΑΛΙΟΥΡΑ ΕΥΤΥΧΙΑ (ΕΦΗ) ΚΑΤΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑ
ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΑ
ΤΡΟΚΑΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΑ
ΚΑΖΟΥΛΙΔΗ-ΔΗΜΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΤΑ
ΨΑΡΑΔΕΛΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΑ
ΑΣΘΕΝΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΚΑΤΑ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΤΑ
ΠΕΝΤΟΥΣΗΣ ΠΑΡΙΣ ΚΑΤΑ
ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑ
ΚΑΡΙΩΤΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΤΑ
ΜΑΓΓΟΣ ΤΑΤΙΑΝΟΣ ΚΑΤΑ
ΖΗΦΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ΚΑΤΑ
ΕΡΜΕΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΑ
ΣΟΥΓΙΟΥΛΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΙΜΗΣ) ΚΑΤΑ
ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΩΝ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ ΚΑΤΑ
ΚΟΚΟΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑ
ΜΗΛΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΑ
ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΥΠΕΡ
ΚΑΠΛΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΑ

1 σχόλιο:

  1. Μπραβο κ. Μενδρινε.

    Μονος σας πολεματε την φεουδαρχια που εχει στηθει.
    Οι υπολοιποι μπλε δημοτικοι συμβουλοι, σαφεστατα νοιαζονται μονο για την λεζαντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή