Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

νομ''ΑΡΧΙΣ''


αντιγράφω από http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=156589
Θεσσαλονίκη
Προκαταρκτική εξέταση για τα «45άρια» της νομαρχίας Θεσσαλονίκης παρήγγειλε ο νέος προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Ευάγγελος Μπακέλας, με βάση πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου. Πρόκειται για έργα προϋπολογισμού κάτω των 45 χιλ. ευρώ, για την ανάθεση των οποίων δεν χρειάζεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός.

Τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης είχαν καταγγείλει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, κάνοντας λόγο για απώλειες εκατομμυρίων ευρώ για το Δημόσιο, εξαιτίας της απευθείας ανάθεσης περισσότερων από 600 μικρών έργων.

Ο εισαγγελέας ζητά να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της "απιστίας" και της "παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση".

Ανέθεσε την έρευνα σε πταισματοδίκη, ο οποίος τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καλέσει για κατάθεση δημοσιογράφους - που έγραψαν τα δημοσιεύματα - καθώς και τον ευρωβουλευτή των οικολόγων πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλο και τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου Νίκο Γιαννόπουλο.

Θυμίζουμε ότι οι κ.κ. Τρεμόπουλος και Γιαννόπουλος έχουν κάνει παλαιότερη καταγγελία για ανάλογη περίπτωση. Μετά την αναφορά των τελευταίων ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου (in rem) και η υπόθεση διαβιβάστηκε στον β' ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Αυτός με τη σειρά του κάλεσε να καταθέσουν ανωμοτί τον προϊστάμενο της διεύθυνσης τεχνικων υπηρεσιών και τον πολιτικό προιστάμενο Διονύση Ψωμιάδη, αδερφό του νομάρχη Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου