Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

«Απαιτείται μια δημοκρατική παγκόσμια διακυβέρνηση»



Αναφορά Παπανδρέου στις συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων»

Στις συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδος για την κλιματική αλλαγή.

Κατά τον πρωθυπουργό, οι διαδηλωτές σε Ελλάδα και Ευρώπη απευθύνονται σε εθνικά ζητήματα διακυβέρνησης, που είναι πιο αδύναμα από παλιά, και που πέρα από τις ενδογενείς ατέλειές τους, αιχμαλωτίζονται από τις παγκόσμιες εξουσίες και τις αλλαγές ενός παγκόσμιου συστήματος.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «απαιτείται μια δημοκρατική και ενημερωμένη παγκόσμια διακυβέρνηση, καθώς και ριζική αναμόρφωση της δημοκρατίας, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο».

Για τις ΑΠΕ, είπε ότι με επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη χώρα μας, στη δεκαετία 2010-2020, θα δημιουργηθούν 100.000 θέσεις εργασίας.

Ο Γ. Παπανδρέου όνισε ότι το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος συνδέεται με το είδος της οικονομίας που φτιάχνουμε, σημείωσε ότι οι ανεπτυγμένες χώρες πρέπει να προχωρήσουν σε δραστική μείωση των εκπομπών διοξειδίου, ούτως ώστε να αποφευχθούν οι καταστροφικές συνέπειες και υπογράμμισε ότι η νέα γενιά του πλανήτη ενώ από την μια έχει όλες τις δυνατότητες και τα εργαλεία για την εξασφάλιση της ευημερίας, εντούτοις ζει το παράδοξο της διεύρυνσης της ανισότητας και της συγκέντρωσης των εξουσιών στα χέρια «μιας ελίτ».
Αντιγράφω από http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/179043/apaiteitai-mia-dimokratiki-pagosmia-diakuvernisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου