Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ, ΜΑ ...

Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 2007

Κυρίες και κύριοι


Είναι σύνηθες και θεωρείται αυτονόητο, μια διοίκηση στον ετήσιο απολογισμό της να λέει αυτά που έκανε. Είναι, όμως, σοφότερο και δικαιότερο να λέει στους πολίτες αυτά που δεν έκανε, ενώ μπορούσε να κάνει, αυτά που έκανε και δεν έπρεπε να κάνει. Έτσι, κατ’ εμέ, αποδεικνύεται η ειλικρίνεια, η αυτογνωσία και το αίσθημα της ευθύνης, που θα πρέπει να διακατέχει αυτούς και αυτές που ασχολούνται με την πολιτική πρακτική.

Αυτό λοιπόν που δεν τολμήσατε ή δε θέλατε να κάνετε εσείς θα προσπαθήσω σε γενικές γραμμές να σκιαγραφήσω εγώ κατά τομείς:

ΔΕΤΑΘ: Καμία νέα παιδική χαρά δε δημιουργήσατε για τα παιδιά μας, ενώ καταργήσατε προϋπάρχουσα. Οι δε «αμαρτωλές» ιστορίες της «νέας παλίρροιας» και του περιοδικού «Θέα» νομίζω ότι σας εκθέτουν.

ΔΕΥΑΘ: Παράνομη και υπέρογκη αύξηση του τιμολογίου ύδρευσης, αντί για συγκράτηση τιμών σε λογικά επίπεδα. Απαράδεκτη αντιμετώπιση των διαμαρτυρόμενων καταναλωτών και ταυτόχρονη αδιαφορία για το σοβαρότατο πρόβλημα, όπως εσείς οι ίδιοι το χαρακτηρίζετε κατά καιρούς, ποιότητας και ποσότητας του νερού.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Η κοινωνική πολιτική ενός Δήμου κρίνετε και από τις ουσιαστικές και διαρκείς δράσεις της για τη στήριξη των αστέγων και κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων , όπως οι Ρομά και οι μετανάστες, και όχι από την φιλανθρωπία μας που εμφανίζεται κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα. Δράσεις τις οποίες δεν υποστηρίξατε όπως φαίνεται στον απολογισμό σας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Εδώ όπως λέει και ο αναντικατάστατος πρόεδρός του «σπάμε πλάκα». Χωρίς σοβαρή ενίσχυση και χρηματοδότηση των συλλόγων της περιοχής μας εμφανίζεται σαν συνδιοργανωτής κάθε εκδήλωσής τους προσπαθώντας να τις παρουσιάσει σαν έργο του. Ακόμη και τη συμμετοχή της μπάντας σε εκδηλώσεις δηλώνει ως δράση του. Η δημιουργία μιας νέας μπάντας είναι έργο, όχι όμως και η λειτουργία της. Μία από τις ελάχιστες εκδηλώσεις που δικαιωματικά αξίζει να αναφέρετε στον απολογισμό του είναι η συναυλία με το Μ. Πλέσσα, η οποία όμως μπορεί να χαρακτηριστεί και τραγική καθώς πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του εθνικού πένθους για τα θύματα των πυρκαγιών.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Ένα κέντρο που δεν κατάφερε ακόμη να του ανήκουν οι αθλητικοί χώροι της περιοχής, παρά μόνο το κλειστό της Περαίας. Ένα κέντρο που παρόλες τις προσπάθειες για μαζικό αθλητισμό, δεν έχει κανένα χώρο μαζικής άθλησης.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Τα έργα που αναφέρετε στον απολογισμό σας για τη σχολική στέγη είναι του 2008. Το λιμάνι είναι μπαζωμένο. Οι δρόμοι έχουν πλέον τη δική τους ιστορία. Το αποχετευτικό δίκτυο καλά κρατεί. Οι πλατείες αλλάζουν όψεις συνεχώς. Τα δάση στην Αγία Τριάδα καίγονται. Και τα φώτα στις σκάλες σβήσανε. Το μελετάμε το πράγμα όμως ,εκτός και αν ανοίξει το ρήγμα και χαθούμε όλοι μας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Δάνεια. Ίσως χρειάζεται να δανειστώ και εγώ σκέψεις για να αναφερθώ σ’ αυτό τον απολογισμό.

Επέλεξα για το τέλος να χρησιμοποιήσω φράσεις και λέξεις από τις εισηγήσεις σας οι οποίες αν και εντυπωσιάζουν, στην πραγματικότητα παραπλανούν ως «ψεύτικα λόγια και μεγάλα». Έτσι, θα πω ότι, λυπάμαι κ. Αθανασιάδη που δε θεωρώ ότι η διοίκηση της ΔΕΤΑΘ «ενήργησε με γνώμονα το κοινωνικοοικονομικό μου συμφέρον», πολύ δε περισσότερο δε συμφωνώ κ.Τροκάνα για το ότι «η προσπάθειά σας επικεντρώθηκε στην οργάνωση της ΔΕΥΑΘ και στη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών της προς όφελος των δημοτών μας». κ. Ζαριφέ, είναι απολύτως βέβαιο το ότι επειδή βάλατε «τα θεμέλια για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και παροχών του Δήμου», όπως λέτε, δεν μπορώ «να ατενίζω με αισιοδοξία το μέλλον» όπως λέτε και πάλι εσείς η ίδια, κ. Μάγγο, δεν μπορώ να συμμεριστώ και να καταλάβω ποιον εσείς θεωρείται «ποιοτικότερο» πολιτισμό και με ποιον τον συγκρίνετε;

κ. Βογιατζή, το ότι δε «δειλιάσατε», όπως γράφετε στην εισήγησή σας, πρέπει να ξέρετε ότι δεν αποτελεί ηρωική πράξη, αλλά αυτονόητη πράξη. Και ακόμα, ότι «η περισσότερη κατανάλωση ρεύματος δεν αποτελεί «δείγμα ανώτερου πολιτισμού», όπως λέτε, αλλά αντι-οικολογική συνείδηση και ίσως και ρατσιστική, δεδομένου ότι θεωρείτε, αν κατάλαβα καλά, ότι αυτοί που δεν καταναλώνουν πολύ ρεύμα ή δεν έχουν ρεύμα για διάφορους λόγους, είναι απολίτιστοι.

Άφησα τελευταία, επίτηδες, μια ζωτικής σημασίας υπηρεσία, την οικονομική κ. Βασιλειάδη, γιατί και εσείς με τη μονοσέλιδη και χωρίς ουσία εισήγηση που μας δώσατε, δίνετε, υποθέτω, το μικρότερο βάρος στο θεμέλιο λίθο μιας κοινωνίας: στον οικονομικό απολογισμό της.

Σας ευχαριστώ.

ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ Ιωάννης

Δημοτικός Σύμβουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου