Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ

http://www.youthnet.gr/

Σε χθεσινή (02/2/2008) εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο με θέμα τις τοπικές, εθνικές και διεθνείς δομές νέων, ανακοινώθηκε από το γ.γ. Νέας Γενιάς η υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης για τη διενέργεια εκλογών με σκοπό την εκλογή και σύσταση Δημοτικών και Νομαρχιακών Συμβουλίων Νέων σε όλους τους δήμους και νομούς. Ως ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών ορίστηκαν:

22-23 Μαρτίου 2008, για τα δημοτικά συμβούλια νέων και

29-30 Μαρτίου 2008, για τα νομαρχιακά συμβούλια νέων.

Η προθεσμία εγγραφής στα μητρώα νέων, δήμων και νομών, λήγει στις 7 Μαρτίου.

Το μικρό διάστημα του ενός μήνα που δίδεται ως προθεσμία για τις εγγραφές στα μητρώα νέων, η καθυστερημένη ανακοίνωση της καταληκτικής ημερομηνίας των εγγραφών αυτών και των ημερομηνιών διεξαγωγής των εκλογών είναι στοιχεία που ως ένα βαθμό προβληματίζουν.

Δεν δίδεται επαρκές χρονικό περιθώριο για την πλήρη κατάρτιση εκλογικών καταλόγων. Η ενημέρωση της τοπικής νέας γενιάς σε δήμους και νομούς κρίνω πως θα είναι ελλειπής ή περιληπτική αδικώντας τη σπουδαιότητα του θεσμού των τοπικών συμβουλίων νέων.

Προσβλέποντας όλοι μας στην ενίσχυση του θεσμού, στη μέγιστη συμμετοχή, στην ουσιαστική και πληρέστερη αντιπροσώπευση της φωνής της νέας γενιάς στις τοπικές κοινωνίες, έχουμε ευθύνη να συμβάλουμε ενεργά στην πληροφόρηση, ενημέρωση και συμμετοχή στις εκλογές των τοπικών συμβουλίων.

Αντιγράφω από: http://randomwalk13.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου