Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Απολογισμός 2009


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο απολογισμός της δημοτικής αρχής καθιστά αναξιόπιστο και μη ικανό το δήμο ως οργανισμό στο να απορροφήσει και να αξιοποιήσει κρατικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και στο να καθοδηγήσει τον τόπο μας σε αναπτυξιακή πορεία. Και ενώ τις δύο προηγούμενες χρονιές υπήρχε η πίστωση χρόνου και η ελπίδα για αλλαγή πορείας, φοβάμαι ότι έφτασε η ώρα της τελικής κρίσης, αυτής του κόσμου.

Θεωρώ περιττό να αναφερθώ στο τι μπορούσατε να κάνετε και δεν κάνατε, στο τι κάνατε το οποίο δεν έπρεπε να κάνετε, δεδομένου ότι έχω δημοσιοποιήσει τις απόψεις και τις προτάσεις μου, εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, καθόλη τη διάρκεια αυτών των τριών χρόνων. Θα σταθώ μόνο στην ανεπάρκειά σας στο να δώσετε λύση στο πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δήμο μας, και ιδιαίτερα, στους Νέους Επιβάτες για τους οποίους , αξίζει να σας υπενθυμίσω, ότι προεκλογικά είχατε κιόλας δημιουργήσει δημοτικό σχολείο, καθώς και στο καυτό θέμα της ασφαλούς πρόσβασης των παιδιών στο Λύκειο.

Τα παιδιά μας βρίσκονται στο δρόμο!

Όταν, λοιπόν, εσείς ως διοίκηση και ως μεγάλοι και ως σκεπτόμενοι δεν ενδιαφέρεστε επαρκώς για την παιδεία και την ασφάλεια των παιδιών, τα οποία κατά γενική ομολογία είναι το μέλλον του κόσμου, τι άλλο θα μπορούσαμε να αναφέρουμε σε αυτή την συνάντησή μας ως σημαντικό και ελπιδοφόρο. Φοβάμαι πως τίποτα πια.

Κύριε Πρόεδρε,

Προηγήθηκε διαβούλευση της Αντιπολίτευσης για την περίπτωση διαμαρτυρίας και αποχώρησης από τη διαδικασία. Διαμαρτυρία με την οποία και συμφώνησα. Είμαι εδώ όμως για να απολογηθείτε. Να σας ακούσω στηρίζοντας τον θεσμό που σας αναγκάζει να δώσετε λόγο έστω και χωρίς να τον πιστεύετε. Είμαι εδώ για ν’ ακουστεί μια άλλη φωνή. Είμαι εδώ για να ενισχύσω την ΠΟΛΙΤΙΚΗ σε αντίθεση με σας που συνειδητά ή ασυνείδητα την οδηγείτε σε κρίση.

Σας παρακαλώ τελικά να δοθεί ο λόγος στους πολίτες του Δήμου μας. Αρκετά τους κουράσατε.

Ευχαριστώ.

ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου