Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Εισαγγελική έρευνα για το νερό του Δήμου Θερμαϊκού

Εισαγγελική έρευνα για το νερό 32 σχολείων της Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη 14-10-2009
Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το νερό -δηλητήριο που πίνουν οι μαθητές 32 σχολείων, σύμφωνα με πανεπιστημιακή έρευνα, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου. Ζητεί να διακριβωθεί αν συντρέχει περίπτωση κίνησης της ποινική δίωξης για το έγκλημα των άρθρων 279-280 του Ποινικού Κώδικα (δηλητηρίαση πηγών, κλπ) ή για οποιαδήποτε άλλη αξιόποινη πράξη.

Από κοινή έρευνα των εργαστηρίων Χημείας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής και Ιατροδικαστικής - Τοξικολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου προέκυψε ότι: Τα δείγματα πόσιμου νερού από τις βρύσες 32 σχολείων των δήμων Χαλάστρας, Αξιού, Εχεδώρου, Λαγκαδά, Θερμαϊκού, Αγίου Αθανασίου και Βασιλικών περιείχαν υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού , νιτρικών ιόντων και μαγγανίου. Η ρύπανση του πόσιμου νερού προήλθε από την ρύπανση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα από αζωτούχα λιπάσματα, απορρίμματα ζώων, βιομηχανικά και αστικά λύματα.

Με ανακοινώσεις, απάντησαν μόνο οι δύο από τους επτά δήμους. Ο δήμος Λαγκαδά αναφέρει: "Εδώ και τρία χρόνια το νερό των συγκεκριμένων δημοτικών διαμερισμάτων είναι άριστης ποιότητας και κατάλληλο για πόση όπως αποδεικνύουν και τα αποτελέσματα των συνεχών δειγματοληψιών που πραγματοποιεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Λαγκαδά".

Από την πλευρά του, ο δήμος Αξιού επισημαίνει ότι η έρευνα είναι ανεπίκαιρη, καθόσον πραγματοποιήθηκε το 2005 και η κατάσταση που περιγράφεται δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα.

αντιγράφω από ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=92080

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου