Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Ιδού ο ένοχος!

έγραφε το ΒΗΜΑ στις 3-10-2004 αλλά ποιος νοιαζόταν τότε ...

"* Ο κ. K. Καραμανλής αντιγράφει το στυλ διακυβέρνησης που ακολουθούσε ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας

O ανιψιός μιμείται τον θείο

H υποβάθμιση του Υπουργικού Συμβουλίου και ο κλειστός ηγετικός πυρήνας

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ | Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2004

Είθισται μια νέα κυβέρνηση να δίνει το στίγμα των προθέσεών της τις πρώτες 100 ημέρες της παρουσίας της στην εξουσία. H κυβέρνηση της ΝΔ συμπληρώνει τις 200 και δείχνει σαν να λείπει από την πυξίδα της η βελόνα. Ο ρόλος του Υπουργικού Συμβουλίου υποβαθμίστηκε, σε αντίθεση με την Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδριάζει συχνότερα από κάθε άλλο
κυβερνητικό όργανο. H διεύθυνση της κυβέρνησης ασκείται από έναν κλειστό ηγετικό πυρήνα (αγνώστου συνθέσεως) που περιβάλλει τον πρωθυπουργό κ. K. Καραμανλή.

Πολλά λέγονται για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ή δεν λειτουργεί η κυβέρνηση· ο τυπικός απολογισμός των 200 ημερών - στη διάρκεια των οποίων, πέραν των προσφάτων κρίσεων, διεξήχθη το δημοψήφισμα για το Σχέδιο Αναν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες - καταλήγει σε 19 συνεδριάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής, δύο του Υπουργικού Συμβουλίου και μία του ΚΥΣΕΑ.

Είναι φανερό ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει οριστικοποιήσει ακόμη το μοντέλο με το οποίο πρόκειται να κυβερνήσει, πέραν μιας ρετρό τάσης για αντιγραφή του ιστορικού ηγέτη της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο ρόλος που έχει επιφυλάξει ο κ. Καραμανλής για τον εαυτό του είναι ενός Πρωθυπουργού δυσπρόσιτου και υπεράνω πάσας πολιτικής ευθύνης, σε αντίθεση με τον κ. K. Σημίτη που, κατά την έκφραση στενού συνεργάτη του, «βουτούσε από μόνος του σε κάθε κρίση». Μόνο που ο ιδρυτής της ΝΔ πέρασε διά πυρός και σιδήρου προτού γίνει ο απόμακρος «θεός» της Πολιτείας."



... αν ένας "κλειστός ηγετικός πυρήνας, αγνώστου συνθέσεως" πέριξ του ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, διοικεί την άμοιρη λεηλατημένη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου