Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Παυλοπουλομαρκογιαννάκης

Hμερομηνία : 12-01-09 |
Καταγγελία Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την προσαγωγή 16 δικηγόρων στη ΓΑΔΑ

Για πρωτοφανείς ενέργειες αστυνομικών σε βάρος δικηγόρων κατά τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής. στο κέντρο της Αθήνας, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ).

Ο ΔΣΑ καταγγέλλει:

Την προσαγωγή 16 δικηγόρων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών «προς εξακρίβωση στοιχείων, ενώ επέδειξαν την επαγγελματική τους ταυτότητα».

Την παρεμπόδιση των δικηγόρων, που προσέτρεξαν στη ΓΑΔΑ για να ασκήσουν το λειτούργημά τους για την υπεράσπιση των προσαχθέντων και την επίθεση εναντίον τους με γκλοπς.

Την απαράδεκτη στάση που επέδειξαν οι αστυνομικές αρχές στη ΓΑΔΑ καθυστερώντας με προσχήματα την είσοδο στο προεδρείο και σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ, που θέλησαν να επισκεφθούν τους συναδέλφου τους, μέλη του ΔΣΑ.

Ακόμη, στην ανακοίνωσή του, ο ΔΣΑ αναφέρει ότι θα αντιταχθεί με όλες του τις δυνάμεις σε οποιαδήποτε απόπειρα περιορισμού των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων μελών του, δικηγόρων, και των πολιτών που υπερασπίζονται, με την σαφή διευκρίνιση, ότι οι δικηγόροι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ενεργούν με βάση το νόμο και τη δεοντολογία και μόνο.

www.kathimerini.gr

τα τηλεοπτικά κανάλια εκείνες τις ημέρες γιατί δεν αναφέρθηκαν καθόλου στο θέμα αυτό;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου