Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

και ξανά Μ Π Ρ Α Β Ο

Hμερομηνία : 14-01-09 |
Πρόταση για Προανακριτική από το ΠΑΣΟΚ
Την πρόταση υπογράφουν 101 βουλευτές.

Πρόταση σύστασης ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Βατοπεδίου επανυπέβαλε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με πρώτο υπογράφοντα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου.

Οι 101 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να συσταθεί Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, το Ν. 3126/2003 «περί Ποινικής Ευθύνης υπουργών» και τα άρθρα 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής (α) για την ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος από τους τότε υπουργούς και υφυπουργούς: Ευάγγελο Μπασιάκο, Πέτρο Δούκα, Αλέξανδρο Κοντό, Γεώργιο Βουλγαράκη, (β) για την ενδεχόμενη ηθική αυτουργία του τότε υπουργού Επικρατείας Θεόδωρου Ρουσόπουλου, (γ) για τυχόν συμμετοχή άλλων προσώπων ως συναυτουργών και συμμετοχών και (δ) για την ενδεχόμενη ευθύνη των ως άνω τότε υπουργών και υφυπουργών για ηθική αυτουργία στις πράξεις των εμπλεκομένων στη υπόθεση υπηρεσιακών παραγόντων και λοιπών συμπραττόντων.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, «επειδή η παρούσα Βουλή βρίσκεται ήδη στη δεύτερη τακτική σύνοδό της και είναι σφόδρα πιθανή η διάλυση της, επείγει η κίνηση, της κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος διαδικασίας, ώστε να μη λήξει η κατά χρόνο αρμοδιότητα της Βουλής και να μη διαφύγουν του δικαστικού ελέγχου πράξεις, που τελέστηκαν κατά την προηγούμενη βουλευτική περίοδο».

Υπενθυμίζουν, επίσης, ότι η διαδικασία της ολομέλειας της Βουλής επί της προηγούμενης σχετικής πρότασης τους, «δεν ολοκληρώθηκε λόγω της μη συμμετοχής της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη συζήτηση της πρότασης και στη διεξαγωγή επ' αυτής κατά τη συνεδρίαση της 24ης Οκτωβρίου 2008».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου