Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ με μια “αντίσταση ποιότητας”



Π
ΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Αθήνα 9 Ιανουαρίου 2009
Αριθμ.Πρωτ.: 201/1/18

Ο στυγνός και απάνθρωπος ολοκληρωτισμός των απεχθών εγκληματικών ενεργειών κατά του ιερού δικαιώματος στη ζωή και ο μηδενισμός της καταστροφικής βίας που πρόσφατα συντάραξαν την κοινωνία μας, τείνουν να επιφέρουν ανεξάλειπτα τραύματα στους θεσμούς, τις αξίες και τα αγαθά της Δημοκρατίας που ο Ελληνικός λαός με αγώνες και θυσίες κατέκτησε.

Η αίσθηση μιας γενικευμένης ανασφάλειας για την προοπτική της ποιότητας της ζωής μας, τείνει να μετατραπεί σε συλλογικό βίωμα, ιδιαίτερα ανησυχητικό για την κοινωνική πρόοδο και συνοχή την οποία ο κάθε υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος, απ’ όποιο μετερίζι κι αν βρίσκεται επιζητεί.

Ο φόνος του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου , δικαιολογημένα προκάλεσε την αντίδραση της νεολαίας και ευρύτερων στρωμάτων του πληθυσμού με την μορφή επαναλαμβανομένων κινητοποιήσεων και διαμαρτυριών που για τα αίτια του σθένους, της μαζικότητας και της επιμονής πολύς διάλογος προκλήθηκε. Το γεγονός αυτό δεν πρέπει να αγνοηθεί και να παρέλθει χωρίς αλλαγές που θα δρομολογήσουν πειστικές λύσεις για τη γενιά των “700” ευρώ και της κοινωνικής τάξης του καινοφανούς όρου του “πρεκαριάτου”, που βιώνει την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το αύριο.

Η οικονομική κρίση, η ανεργία, η αποσάθρωση της εκπαίδευσης, η ανεπάρκεια του συστήματος υγείας, η συσσώρευση αγανάκτησης από φαινόμενα διαφθοράς στο δημόσιο βίο, η γενικευμένη αίσθηση ότι όλα επιτρέπονται, η κυριαρχία του εγωκεντρισμού, η κρίση στην οικογένεια δεν ήταν δυνατόν παρά κάποια στιγμή να πυροδοτήσουν αντίδραση που δείχνουν ότι πρέπει να υπάρξει έξοδος.

Δυστυχώς αυτό το κλίμα εκμεταλλεύτηκαν ως προπέτασμα, αφιονισμένοι βάνδαλοι για να σπάσουν, να κάψουν, να ρημάξουν.

Η Αστυνομία, μέσα σ’ αυτό το νοσηρό κλίμα , μη έχοντας την ανάλογη στήριξη και βοήθεια των θεσμικών παραγόντων της Πολιτείας αναγορεύτηκε σε απόλυτο εχθρό, που έδωσε ερείσματα μέχρι και σε δεκάχρονα παιδιά να παίρνουν μέρος σε πετροβολισμούς Αστυνομικών Τμημάτων.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, οι σκοτεινοί κύκλοι της ανωμαλίας εκδήλωσαν τις νοσηρές τους προθέσεις τραυματίζοντας βαρύτατα το νεαρό συνάδελφό μας Αδαμάντιο Μαντζούνη.

Μπροστά σ’ όλα αυτά όλοι οφείλουμε να αντισταθούμε και να διατρανώσουμε ένα ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ με μια “αντίσταση ποιότητας”, επιζητώντας εναγωνίως την επανίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς.

Το μέγεθος των προβλημάτων και το φαινόμενο της βίας δεν μπορεί παρά να αντιμετωπισθεί μόνο με τη συνδρομή και συναίνεση ολόκληρης της Κοινωνίας ,Πολιτικών Κομμάτων, Φορέων, Οργανώσεων , πρωτοβουλίες διανοούμενων και προσωπικοτήτων αλλά και του κάθε πολίτη, τους οποίους και καλούμε συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες στον αγώνα μας και στη συγκεκριμένη προσπάθεια – πρωτοβουλία.

Με αίσθημα ευθύνης έναντι της κοινωνίας , του θεσμού που υπηρετούμε, αλλά και των συναδέλφων που εκπροσωπούμε, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών μας για την αντιμετώπιση – αναστροφή της άσχημης κατάστασης προχωρούμε στην πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την 15η Ιανουαρίου 2009, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00 στην Αθήνα, Πλατεία Συντάγματος, καταγγέλοντας και καταδικάζοντας τη βία απ’ όπου αυτή και αν προέρχεται.
Προς τούτο σας καλούμε και εσάς να στηρίξετε αυτή την πρωτοβουλία μας συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο.


Λυπάμαι που λόγω προγραμματισμένης συνεδρίασης για την ίδια ημέρα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού δεν μπορώ να παρευρεθώ στην εκδήλωσή σας.
Όμως είμαι κι εγώ της άποψης ότι οι κοινωνικές ομάδες δεν θα πρέπει να συγκρούονται μεταξύ τους αλλά να αγωνίζονται από κοινού για μια καλύτερη κοινωνία.
ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ Ιωάννης
-Υ/Β΄ ε.α
-πρώην Αντ/πος ΠΟΑΣΥ
-Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θερμαϊκού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου