Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

Χαμός.

Φορτηγό πλοίο προσάραξε στο Θερμαϊκό

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008 11:00

Φορτηγό πλοίο προσάραξε σε αβαθή, στην περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου, λόγω των σφοδρών βοριάδων που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς να τραυματιστεί κανένα από τα μέλη του πληρώματος.

Όπως ανακοινώθηκε από το λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, το μικρό φορτηγό πλοίο, με σημαία Παναμά, απέπλευσε, χωρίς φορτίο, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά εξαιτίας της κακοκαιρίας καθηλώθηκε στην θαλάσσια περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, μέσα στα όρια του κόλπου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το πλοίο προσάραξε σε αβαθή, χωρίς να προκληθούν ζημίες, ενώ η περιοχή δεν απειλείται από ρύπανση.

Στη θαλάσσια περιοχή έσπευσαν σκάφη του λιμενικού και ένα ρυμουλκό και μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ρυμούλκησης.

Πρόσκρουση Φ/Γ πλοίων στο αγκυροβόλιο Θεσσαλονίκης

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008 13:59

Στην αριστερή πλευρά της πλώρης του Φ/Γ πλοίου «MAERSK IPANEMA» (σημαίας Γερμανίας έμφορτο με 1.334 containers), το οποίο παρέμενε σε αναμονή εισόδου για τις εγκαταστάσεις ΣΕΜΠΟ, στο αγκυροβόλιο του λιμένα Θεσσαλονίκης, προσέκρουσε σημερα το πρωί το Φ/Γ «CLIPER MELODY» (σημαίας Μπαχάμες, έμφορτο με 12000 ΜΤ σογιάλευρο) εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή (σφοδροί άνεμοι ΒΒΔ 8-9 bf).

Όπως ανακοινώθηκε από το ΥΕΝ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός προσώπου ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ δεν ζητήθηκε συνδρομή από τα ρυμουλκά λιμένος.

Τα ανωτέρω πλοία παραμένουν αγκυροβολημένα στο αγκυροβόλιο της Θεσσαλονίκης και τους απαγορεύθηκε ο απόπλους από την οικεία Λιμενική Αρχή μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοϊας από τον παρακολουθούντα αυτά νηογνώμονα.


9 μπωφόρια στο Θερμαϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου